"De Wandelvriend Aalten"

U bevindt zich hier: Home Diversen... Bijeenkomst 4 daagse lopers 2016

Bijeenkomst 4 daagse lopers 2016

Maandagavond 25 juli kwamen er op uitnodiging van WSV De Wandelvriend Aalten maar liefst 61 wandelaars bij Partycentrum ’t Noorden die mee hadden gedaan aan een 4 daagse dit jaar, 3 personen hadden de 4daagse van Doetinchem of Barchem gelopen en de anderen de 100ste 4daagse van Nijmegen en dat terwijl sommige wandelaars niet konden komen omdat ze op vakantie zijn!
Het was al gauw een gezellig geklets met elkaar een kopje koffie erbij en de nodige felicitaties gingen in het rond.
Dit jaar omdat het de 100ste 4daagse was waren er ook wat verrassingen, zo kreeg een ieder die zich op zondag of maandag aanmeldde om de startkaart op te halen een aparte kaart om daar bij een andere kraam weer een prachtige rugzak op te halen en er was een bijzondere afstand toegevoegd nl. de 55 km. In het verleden is die afstand er ook geweest maar nu dit jaar nog één keer! Op de 30 km. deden er 12 personen mee, op de 40 km. 35 personen op de 50 km. 2 personen waarvan Mevr. Gé Ottevanger met haar 76 jaar er 1 was en 12 personen op de 55 km.

We hebben 3 dagen behoorlijke temperaturen gehad en er werd heel wat water aangesleept om de petjes en handdoeken nat te maken en door de warmte waren er heel wat uitvallers, sommige wandelaars uit Aalten zijn zelfs niet van start gegaan vanwege de te verwachte temperaturen!

Maar op vrijdagochtend sloeg het helemaal om, in plaats van een te verwachten buitje, hoosde het en onweer erbij een paraplu was geen optie dan maar de poncho er over, tot even na 11 uur toen we in Cuijk kwamen werd het droog, daar zagen we onze koning Willem-Alexander bij de militairen bij de pontonbrug, later in de middag was hij in Nijmegen om gladiolen uit te delen en handen te schudden, menig wandelaar uit Aalten had hem ook getroffen, is toch wel leuk zo’n koninklijk tintje.
Na het middag-uur kwam de zon erdoor en werd het weer lekker warm, ontzettend veel publiek langs de kant van de weg en de feestelijke intocht kan beginnen, geweldig, ieder jaar weer kippenvel!

Een ieder is ook super trots op zijn prestatie, zeker zij die de 55 km. hebben gelopen, en toch waren er ’s avonds wat wandelaars met de opmerking: ik ben er helemaal klaar mee met de 4daagse van Nijmegen, en gaan volgend jaar wat anders doen en ikzelf liep voor de 25ste medaille een hele mooie met lauwerkrans erop en volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn.

Jan Oberink onze fotograaf heeft nog een prachtige groepsfoto van alle wandelaars gemaakt en een foto van de 55km. lopers en een foto van de leden van WSV De Wandelvriend, iedereen die ’s avonds aanwezig was krijgt de foto in de brievenbus.
Iedereen werd een hapje en een drankje aangeboden en de verhalen gingen nog lang in het rond, het was weer een zeer gezellige avond !!

 

 

 

Wandelgroet Maria Beening.

Zoeken in deze site...