"De Wandelvriend Aalten"

U bevindt zich hier: Home Diversen... Dam tot Dam Wandeltocht

Dam tot Dam Wandeltocht

21 september 2013

Dam tot DamOp zaterdag 21 september hebben we met 34 personen meegelopen met de Dam tot Dam wandeltocht. Dit is een tocht die van Amsterdam tot Zaandam gaat. Het goede doel van de Dam tot Dam wandeltocht is Stichting "Pink Ribbon".

We zijn om 7.30 uur met de bus bij ’t Noorden vertrokken, omstreeks 9.15 uur waren we in Amsterdam, diegene die de 18 km gingen lopen gingen hier uit de bus, de 9 km werden naar Zaandam gebracht om daar te starten. Zonder koffie kan er niet gestart worden, dus werd er een koffie/plas pauze ingelast. We vertrokken vanaf de Dam met bezienswaardigheden als het Paleis op de Dam, de Nieuwe kerk en het nationaal monument. Na passage door de volkswijk de Jordaan en de Amsterdamse grachten staken we het IJ over met de pont.

Via het Florapark, Kadoelen liepen we richting Zaandam, via de haven van Zaandam aan de Zaan kwamen we om 14.00 uur op de Dam in Zaandam aan, waar we werden beloond met een mooie medaille. Hier hebben we tot 16.00 uur onder het genot van een drankje op de bus gewacht.

De bus kwam om 16.00 uur letterlijk voorrijden en gingen we weer richting Aalten. Rond de klok van 18.00 uur kwamen we bij ’t Noorden aan waar we "stief in de butte" uit de bus kwamen.
Hier wachtte ons een lekker koud/warm buffet .

Het was prachtig weer, prima temperatuur en een hoop gezelligheid, onderweg veel gezien en gelachen. Organisatie bedankt voor deze geslaagde dag!

Anita Jansen

 

Ps. Zie ook foto-verslag van Maria Beening of foto-verslag van René Wellink.

 

 

 

Zoeken in deze site...