"De Wandelvriend Aalten"

U bevindt zich hier: Home Diversen... Uitje naar Havelte

Uitje met de bus op 12-11-2016
naar
Havelte

 

Havelte 2

Om half 8 's morgens zijn we vertrokken bij Pannenkoekhuys 't Noorden met de bus van Theo Travel vol met vrolijke en goedgemutste wandelaars.

Het weer was fris en onderweg naar Havelte brak het zonnetje door, goed begin van een prachtige dag.

Rond 9.15 uur waren we aangekomen bij het startpunt "Het Baken in Darp" (Havelte) georganiseerd door WSV T.I.G.O (Tot Ieders Genoegen Opgericht) We konden kiezen voor 10,15 of 25 kilometer, ik als
-beginnend- wandelaar koos samen met Rem en Margreet voor de 10 Km.

Een prachtige tocht bracht ons langs hunebedden, door natuurgebied een schaapskooi en langs een molen naar dorpshuis De Veldkei voor een welverdiende rust met koffie, thee, warme chocolademelk en appeltaart. Al met al een prima pauzeplek en goed geregeld. Na even andere wandelvriendjes te hebben gesproken gingen we weer verder voor het vervolg van onze wandeling. Via mooie paden door bos en veld en een goed aangegeven route met pijlen en op papier kwamen we weer terug bij het startpunt. Margreet had de laatste paar honderd meter er eigenlijk geen puf meer in maar toch heeft ze het eind gehaald. Super!
Na een uurtje kwamen de eerste wandelaars van de 15 km terug. Er werd flink gekakeld door allemaal en daar werden sommigen een beetje moe van zo werd op papiertjes geschreven ter ondersteuning van de schrijfster van dit stuk die dit voor het eerst doet. René meende de uitsmijter die hij besteld had niet op te kunnen en vroeg wie er nog trek had maar er waren geen andere liefhebbers en besloot hij het zelf op te eten althans dat was de bedoeling, opeens schoot het bord met ei en al onder de tafel in honderdduizend stukken en moest hij zelf de puinhoop opruimen (zie foto). Hij kreeg dan ook de naam: Het ei van de dag...!!!

Nadat er 3 mannen (Rem,Auke en René) nog even extra de 5 km gingen lopen kwamen de wandelaars van de 25 km ook terug en gingen we om half 4 weer met de bus richting Aalten. Om nu te denken dat iedereen moe was, nou vergeet het maar. Het gekakel in de bus werd alleen maar erger (erg gezellig hoor) en er werden heerlijke buitenlandse drankjes genuttigd die gretig aftrek vonden in de bus. De rode wangen die bij enkele dames wel erg duidelijk waren kwamen natuurlijk van de wandeling en niet van de drank. Ha Ha Ha.
De reis verliep voorspoedig en werden er nog enkele leden en ereleden opgepikt met de bus om naar het Noorden te gaan om ons daar op een heerlijk stamppot buffet te storten en nog even met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.
Deze geweldige dag mocht ik voor de eerste keer beleven met deze gezellige vereniging en ook dit schrijven was leuk om te doen. Op naar de volgende wandeling.

Klik hier voor de foto-reportage van Maria Beening.

Ingrid ten Haaf

 

Havelte

 

 

Zoeken in deze site...