"De Wandelvriend Aalten"

U bevindt zich hier: Home Diversen... Jubilaris Riet v.d. Galiën

Jubilaris Riet v.d. Galiën,

Jubileum-1Donderdagavond 20 februari 2014 hadden we de jaarlijkse ledenvergadering van "WSV De Wandelvriend" bij Partycentrum ’t Noorden en ook dit jaar hadden we iemand om in het zonnetje te zetten, kwam vorig jaar haar man Sjoerd in aanmerking voor een bezoekje van een afgevaardigde van de bond KNBLO-NL, dit jaar was Riet v.d. Galiën aan de beurt en laat ze nu deze avond denken: ik geloof dat ik maar thuis blijf, ik ben niet zo lekker en wil niemand tot last zijn, nou Riet je maakte het ons wel lastig zo waar, gelukkig mochten we je ophalen zodat je er toch nog even bij kon zijn!

 

De afgevaardigde van de bond was Erna Bouwmeester en zij vertelde het volgende……….

 

Geachte aanwezigen,

jubileum2Voor wie mij nog niet kent, ik ben Erna Bouwmeester, bestuurslid Regio Gelderland van de wandelbond KNBLO-NL.
Met veel plezier ben ik vanavond hier om 1 van uw leden even kort in het zonnetje te zetten...!!!
Het is n.l. zo dat Riet v.d. Galiën al meer dan 35 jaar, om precies te zijn vanaf 24-06-1978 een trouw lid is van jullie wandelvereniging De Wandelvriend.
En zo is ze niet alleen een trouw lid, nee ze was zoals jullie weten ook een, zoals dat in wandelland genoemd wordt, een actief lid.
Jarenlang was ze Hoofd catering, heeft ze altijd haar man Sjoerd gesteund en terzijde gestaan met zijn werkzaamheden voor De Wandelvriend. En Riet zorgde er altijd voor dat er op donderdagavond, de wandelavond van de vereniging in het buurthuis Kom d’r in altijd koffie was. Ook met de nieuwjaars-borrel en de ledenvergadering was altijd alles perfect geregeld. En ze mocht dan wel de titel hoofd catering hebben, deze titel weerhield er haar niet van om, ik denk door de jaren heen wel honderden liters erwtensoep te koken. En als ik goed geïnformeerd ben, gebeurde dat gewoon in haar eigen vertrouwde keuken thuis. Erwtensoep waar o.a. ook ik van heb gesmuld !

In mijn voorbereiding op vanavond heb ik ook nog even het internet geraadpleegd (vroeger keken we in het woordenboek) en nog eens de precieze omschrijving van vrijwilliger opgezocht. Natuurlijk weet ik wel wat dat betekent: niet gedwongen, je kiest ervoor zo wordt het vaak omschreven. ’t internet gaf er een nog mooiere omschrijving voor: wat je doet omdat je dat zelf wilt en niet omdat het moet of omdat je ervoor betaald krijgt. Vrijwillig is belangeloos en vaak spontaan, zijn de omschrijvingen die zeer op Riet van toepassing zijn.

jubileum3Deze hele staat van trouwe dienst en belangeloze inzet van Riet heeft er toe geleid dat De Wandelvriend een verzoek heeft ingediend voor een onderscheiding. De commissie onderscheidingen van KNBLO-NL was het eens dat dit een terecht verzoek was. En nu aan mij de eer om deze onderscheiding in de vorm van een oorkonde aan Riet te mogen overhandigen. Helaas heeft Riet door een wat afnemende gezondheid en een stijgende leeftijd een paar stappen terug moeten zetten in haar vrijwilligerswerk voor De Wandelvriend. Maar ik ben er van overtuigd dat het wel en wee van De Wandelvriend nog steeds volop haar interesse en belangstelling heeft.

En tot slot : Riet namens alle wandelaars, namens het bestuur van Regio Gelderland en de KNBLO-NL, namens bestuur en leden van De Wandelvriend, wij danken je voor je jarenlange belangeloze inzet en spontaniteit. En we hopen je nog vaak ergens in wandelland te mogen begroeten.

Riet kreeg een prachtige oorkonde en een boeket bloemen van de bond en de voorzitter van De Wandel-vriend overhandigde haar een Achterhoeks presentje.

jubilaris4

 Secretariaat: Maria beening

Zoeken in deze site...