"De Wandelvriend Aalten"

U bevindt zich hier: Home Diversen... 't Begunt weer 2015

 

't Begunt weer 2015

Verslag ‘t Begunt weer, van zaterdag 29 augustus

We hadden het niet beter kunnen treffen, de dag van “ ’t begunt weer”
Het was een stralend mooie dag en dan heb je ook stralende mensen. We werden ontvangen op een mooie locatie bij Ria en Wim Kruisselbrink, zij hadden samen met Ineke Cornelissen en Gerhard Witt ervoor gezorgd dat wij een leuke dag zouden hebben.
Nu daar zijn ze in geslaagd!

Toen we om 10.00 uur aankwamen stonden de tafels en banken al klaar en kregen we een lekker bakkie koffie met cake en werden we door Ineke verwelkomt.
Na de koffie op de pedalen naar Bredevoort. Een lang gerekt lint van fietsers, een prachtig mooi gezicht.
In Bredevoort was ook boekenmarkt, waardoor het er gezellig uitzag. Nadat we onze fietsen een plekje hadden gegeven gingen we lopend naar het VVV kantoor. Daar werden we verwelkomd door een mevrouw die zei dat ze Hendrikje Stoffels was en in 1600 zoveel geboren was.
Nou je snapt het, ik had gelijk zoiets van, niet alles geloven wat ze zegt, neem het maar met een korreltje zout.
Maar of ze nu Hendrikje was of niet, ze nam ons mee terug in de tijd. En doordat je met een gids door Bredevoort loopt en de verhalen over vroeger hoort, gaan gebouwen en huizen leven en zie je dingen waar je eerder aan voorbij liep.
Ikzelf en ik denk de meeste van ons hebben genoten van de rondleidingen de verhalen.
Onderhand werd het tijd voor een broodje en dus gingen we onze fietsen weer opzoeken en gingen we naar het eind van de gracht om ons meegebrachte broodje op te eten.
Sjoerd en Riet kwamen daar met de auto, die hadden de koeltassen met fris en karnemelk meegenomen. En voor de extra energie hadden Wim en Han nog een paar flesjes met koffielikeur en korn meegenomen, wat veel van onze leden wel konden waarderen.

Vanaf Bredevoort weer terug naar Ria en na een plaspauze, voor sommige in de mais, omdat het anders te lang duurde, een prachtige fietsroute die ik zeker nog een keer ga lopen.
Toen we in verschillende groepen weer terug keerden, waren de banken inmiddels verplaatst naar de tuin.
Daar konden we nog napraten en genieten met een glaasje wijn of bier terwijl onderhand de aardappeltjes en het vlees werden gebraden op een grote wok.
Samen met de salade lieten we het ons goed smaken!

Bedankt organisatie, goed gedaan!!
Rem

 

Van deze dag is door Maria Beening een foto verslag gemaakt.

 

Zoeken in deze site...